Grootste glutenvrije assortiment in NL
Kies uit 2391 producten
Thuiswinkelwaarborg
0 item € 0,00

U hebt niets in uw winkelwagen.

Winkelwagen
Gratis verzending vanaf € 45,-
  • gehele assortiment = glutenvrij
  • voor 20.00 besteld: morgen in huis
Door grotere drukte dan normaal is er vertraging in de levering. U ontvangt van ons een bericht als uw pakket wordt verstuurd.

Zelfgebakken laagjestaart met zomerfruit, kokosrasp en noten

Recept voor een laagjestaart met zomerfruit voor 12 personen
  • 60 minuten
  • 20 minuten
  • Normaal
  • 12 person(en)

Benodigdheden:

Een oven en 2 springvormen met een diameter van 16 cm.

Bereidingswijze

  • Verwarm de oven voor op 170 graden.

  • Mix de kokosolie met de kokosbloesemsuiker. Voeg één voor één de eieren toe.  Voeg het volgende ei pas toe, als het vorige ei compleet is opgenomen.

  • Zeef het zelfrijzend bakmeel, amandelmeel boven de kom en spatel dit voorzichtig door het beslag. Doe vervolgens het vanillepoeder en de havermelk bij het beslag en spatel dit nogmaals voorzichtig en kort door het beslag.
  • Bekleed de springvormen met bakpapier en vet het bakpapier en de springvormen vervolgens goed in.
  • Verdeel het taartbeslag gelijkmatig over de twee springvormen. Bak de taarten in het midden van de oven in 40 minuten goudbruin. Om te controleren of de taarten gaar zijn, prik je een satéprikker of een vork in de taart. Komt de prikker of de vork er schoon uit? Dan is hij gaar!
  • Haal de taarten uit de oven en laat in de vorm (!) volledig afkoelen.
  • Maak vervolgens de botercrème. Klop allereerst de roomboter goed luchtig, dit duurt zo'n 5 minuten. Voeg dan beetje bij beetje de poedersuiker, zodat de poedersuiker goed in de roomboter wordt opgenomen.
  • Klop voor de mascarponecrème eerst de slagroom met de basterdsuiker goed stijf. Roer de mascarpone in het bakje zelf of in een andere kom los. Spatel dit vervolgens voorzichtig door het slagroommengsel.
  • Als de taarten volledig zijn afgekoeld, kan de taart worden opgebouwd. Snijd allebei de taarten voorzichtig door de helft, zodat je vier enigszins gelijke taartbodems hebt.
  • Leg een taartbodem op een taartplateau. Bestrijk met de frambozenjam en daarbovenop een laag mascarponecrème. Herhaal dit bij de andere taartbodems. Laat de bovenste taartbodem leeg.
  • Bestrijk royaal de taart, rondom en bovenop, met de botercrème. Gebruik een paletmes om de botercrème zo glad mogelijk te krijgen. Verdeel de chocoladedruppels rondom over de taart.
  • Zet de taart voor minimaal een halfuur in de koelkast. Maak de taart vervolgens af met allerlei soorten fruit, kokosrasp en gesuikerde noten.

Tips:

Geen chocoladedruppels in huis? Hak dan gewoon een chocoladereep naar keuze in kleine stukjes, of gebruik hagelvlokken.

Recept is ontwikkeld door Marlotte van Wildoat.nl

 

Recept afdrukken

Benodigdheden

Ingrediënten:

  • 250 gram Orgran zelfrijzend bakmeel

  • 125 gram amandelmeel

  • 200 gram kokosolie (of roomboter)
  • 250 gram kokosbloesemsuiker
  • 5 eieren
  • 50 ml havermelk
  • 450 gram frambozenjam
  • 1 tl vanillepoeder

Botercrème:

  • 250 gram roomboter
  • 250 gram poedersuiker
  • 1/2 tl vanillepoeder

Mascarponecrème:

  • 375  gram mascarpone
  • 180 ml slagroom
  • 4 el witte basterdsuiker

Toppings:

  • mix van fruit (bijvoorbeeld bramen, aardbeien, kersen, bloedsinaasappels, frambozen, blauwe bessen, rode bessen, perzik)

  • kokosrasp

  • gesuikerde noten
  • chocoladedruppels
  • Grootste Assortiment
  • Voor 20.00 besteld: morgen in huis!
  • Betaal Achteraf
  • ONZE VERZENDKOSTEN
     Standaard 3,95    Boven 45,- gratis
     Standaard 3,95    Boven 45,- gratis
Prijzen zijn in Euro's, incl. BTW en excl. eventuele verzendkosten.