Grootste glutenvrije assortiment in NL
Kies uit 2422 producten
Thuiswinkelwaarborg
0 item € 0,00

U hebt niets in uw winkelwagen.

Winkelwagen
Gratis verzending vanaf € 45,-
  • gehele assortiment = glutenvrij
  • voor 20.00 besteld: morgen in huis
Door grotere drukte dan normaal is er vertraging in de levering. U ontvangt van ons een bericht als uw pakket wordt verstuurd.

Tiramisu van witte chocolade met chocolade cashewnoten

Recept voor glutenvrije tiramisu voor 4 personen
  • 10 minuten
  • 120 minuten
  • Normaal
  • 4 person(en)

Benodigdheden:

Handmixer of keukenmachine.

Bereidingswijze

  • Splits allereerst de eieren. Klop het eiwit in een vetvrije kom stijf, totdat er pieken ontstaan.
  • Klop daarna kort (!) het eigeel met de kokosbloesemsuiker tot één geheel. Spatel hier eerst de mascarpone doorheen en daarna voorzichtig het eiwitschuim.
  • Zet een espresso en laat deze afkoelen. Meng de espresso met de Amaretto (of eventueel een ander likeur of chocolademelk).
  • Smelt twee derde van de witte chocolade 'au-bain-marie': breng een klein laagje water aan de kook in een pan, zet hier een hittebestendige kom op (zorg hierbij dat het water in de pan de kom niet raakt) en laat al roerende de chocolade smelten. Snijd de rest van de witte chocolade in kleine blokjes en rasp een klein deel, ter versiering van de tiramisu. Meng de blokjes witte chocolade door het mascarpone-mengsel.
  • Dip de lange vingers in het Amaretto-espresso-mengsel en bedek hiermee de onderkant van de glazen potjes. Breek de lange vingers om het passend te maken. Verdeel hier bovenop een goede hoeveelheid van het mascarpone-mengsel en vervolgens een dun laagje gesmolten witte chocolade. Zeef ten slotte een laagje cacaopoeder bovenop de witte chocolade. Herhaal al deze stappen totdat de glazen potjes gevuld zijn. Eindig met een laagje cacaopoeder.
  • Verdeel hier de cashewnoten-chocolade over, de witte chocolade-rasp en, voor de zoetekauw: een theelepel kokosbloesemsuiker (maakt het lekker knapperig!).
  • Zet de tiramisu-potjes een paar uur in de koelkast, bij voorkeur minimaal twee uur.

Tips:

Veel bezoek? Maak de tiramisu in een grote ovenschaal.

Even geen zin in chocolade en koffie? Maak de tiramisu ook eens met vers fruit, zoals aardbeien en abrikozen, en kokoswater. Lekker verfrissend!


Recept is ontwikkeld door Marlotte van Wildoat.nl

 

Recept afdrukken

Benodigdheden

Ingrediënten:

  • 100 gram lange vingers
  • 3 el cacaopoeder
  • 100 gram witte chocolade
  • 50 gram kokosbloesemsuiker
  • 2 tot 3 el Amaretto (optioneel, chocolademelk kan ook)
  • 100 ml espresso
  • 250 gram mascarpone
  • 2 middelgrote eieren (zo vers mogelijk!)
  • 70 gram cocoa cashewnoten pure koffie chocolade raw
  • Grootste Assortiment
  • Voor 20.00 besteld: morgen in huis!
  • Betaal Achteraf
  • ONZE VERZENDKOSTEN
     Standaard 3,95    Boven 45,- gratis
     Standaard 3,95    Boven 45,- gratis
Prijzen zijn in Euro's, incl. BTW en excl. eventuele verzendkosten.