Grootste glutenvrije assortiment in NL
Kies uit 2444 producten
Thuiswinkelwaarborg
0 item € 0,00

U hebt niets in uw winkelwagen.

Winkelwagen
Gratis verzending vanaf € 45,-
  • gehele assortiment = glutenvrij
  • Op werkdagen vóór 20:00 besteld: morgen in huis
Door grotere drukte dan normaal is er vertraging in de levering. U ontvangt van ons een bericht als uw pakket wordt verstuurd.

Spaghetti Bolognese met zongedroogde tomaatjes

Recept voor glutenvrije spaghetti met Bolognesesaus, zongedroogde tomaatjes, gehakt, spekreepjes, wortel en bleekselderij. Gegarneerd met cherrytomaatjes, kiemgroente en verse kruiden 

  • 5 minuten
  • 15 minuten
  • Normaal
  • 4 person(en)

Benodigdheden:

Koekenpan

Bereidingswijze:

  • Snijd de ui en het knoflookteentje fijn, de bleekselderij in boogjes, de zongedroogde tomaatjes doormidden en rasp de wortels. 
  • Verhit een koekenpan met wat olie. Fruit allereerst de ui en knoflook aan op middelhoog vuur. Voeg daarna de bleekselderij, geraspte wortels, edelgistvlokken, spekreepjes en het gehakt toe en bak totdat het gehakt rul is. 
  • Voeg de vegetarische Bolognesesaus, tomatenpuree en eventueel 200 ml wijn toe. Roer dit kort door en laat vervolgens minstens 15 minuten op laag vuur pruttellen (laat wanneer mogelijk de saus voor 1 uur pruttellen) met een deksel op de pan. Breng eventueel extra op smaak met Italiaanse kruiden of een kruidenmix. Is de saus te dik? Voeg dan extra water en/of tomatenpuree toe. 
  • Breng een pan met water en bouillon aan de kook en kook de spaghetti volgens de aanwijzingen op de verpakking. Giet de spaghetti af.
  • Verdeel de spaghetti en Bolognesesaus over de borden en garneer met cherrytomaatjes, zongedroogde tomaatjes, kiemgroenten en verse kruiden, zoals tijm, peterselie en basilicum. 

Tips:

Maak deze spaghetti Bolognese vegetarisch door het gehakt en spek te vervangen met gebakken geprakte tofu of door extra groenten toe te voegen, zoals champignons en paprika. 

Recept is ontwikkeld door Marlotte van Wildoat.nl

 

Recept afdrukken

Benodigdheden

Ingrediënten spaghetti Bolognese:

  • 1 flinke stengel bleekselderij
  • 1 witte ui
  • 1 knoflookteentje
  • 400 gram wortels
  • 100 gram zongedroogde tomaatjes 
  • 75 gram spekreepjes
  • 300 gram gehakt (bij voorkeur runder- of kipgehakt)
  • 1 pot vegetarische Bolognesesaus 
  • 1 blikje tomatenpuree (70 gram)
  • 4 el edelgistvlokken 
  • 400 gram spaghetti 
  • 1 bouillonblokje of 1 tot 1,5 el bouillonpoeder 
  • Ter garnering: cherrytomaatjes, extra zongedroogde tomaatjes, kiemgroenten, verse tijm, peterselie en basilicum 
  • Optioneel: 200 ml wijn 
  • Kokosolie of olijfolie om in te bakken 
  • Grootste Assortiment
  • Voor 20.00 besteld: morgen in huis!
  • Betaal Achteraf
  • ONZE VERZENDKOSTEN
     Standaard 3,95    Boven 45,- gratis
     Standaard 3,95    Boven 45,- gratis
Prijzen zijn in Euro's, incl. BTW en excl. eventuele verzendkosten.