- ONZE VERZENDKOSTEN
Standaard 3,95 Boven 45,- gratis
Standaard 3,95 Boven 45,- gratis
Rijkgevulde quesadilla's met rode linzen dip
Recept voor glutenvrije quesadilla's met een dip van rode linzen, zongedroogde tomaten en chili wraps kruidenmix.
5 minuten
40 minuten
Normaal
4 person(en)
Benodigdheden:
Staafmixer en koekenpan
Bereidingswijze:
- Kook allereerst de rode linzen volgens de aanwijzingen op de verpakking. Laat vervolgens uitlekken en afkoelen.
- Pureer daarna met behulp van een staafmixer 150 gram van de gekookte rode linzen met de tahin, zongedroogde tomaten en de kruidenmix tot een dip. Voeg eventueel nog edelgistvlokken of olijfolie toe. Garneer de dip met verse peterselie, chilivlokken en geroosterde walnoten.
- Leg één tortilla in een droge koekenpan en besmeer deze met pesto. Beleg vervolgens de tortilla met kaas, tomaatjes, gerookte kipfiletreepjes, gekookte rode linzen en ten slotte nog een laagje kaas. Breng eventueel extra op smaak met komijn, gerookte paprikapoeder en tijm. Leg een andere tortilla bovenop de vulling en druk zachtjes aan.
- Zet de koekenpan op laag tot middelhoog vuur, zodat de buitenkant van de tortilla’s goudbruin kleuren, de kaas goed is gesmolten en de vulling warm is. Draai na een paar minuten de quesadilla voorzichtig om en laat ook deze kant goudbruin kleuren. Herhaal dit met alle tortilla’s.
- Snijd de quesadilla’s meteen nadat ze uit de koekenpan komen in stukken en serveer met de rode linzen dip.
Tips:
Ook lekker: ga voor een ‘Quattro Formaggi’ met bijvoorbeeld Parmezaanse kaas, gorgonzola, mozzarella en tallegio.
Recept is ontwikkeld door Marlotte van Wildoat.nl
Benodigdheden
Ingrediënten rode linzen dip:
- 150 gram gekookte rode linzen
- 2 el tahin (sesampasta)
- 3 el zongedroogde tomaten
- Kruidenmix chili wraps
- Ter garnering: peterselie, chilivlokken en geroosterde walnoten
- Eventueel: olijfolie en 2 el edelgistvlokken
Ingrediënten voor vier quesadilla's:
- 8 tortilla’s
- 8 el pesto
- 150 gram kaas naar keuze (zoals geitenkaas, mozzarella en oude kaas)
- 2 vleestomaten
- 4 el zongedroogde tomaatjes
- 160 gram gerookte kipfilet
- 125 gram gekookte rode linzen
- Eventueel: kruiden met komijn, gerookte paprikapoeder en tijm