- ONZE VERZENDKOSTEN
Standaard 3,95 Boven 45,- gratis
Standaard 3,95 Boven 45,- gratis
Zomerse pannenkoeken met lupine
Recept voor glutenvrije zomerse pannenkoeken met lupine voor 4 personen.
5 minuten
15 minuten
Normaal
4 person(en)
Benodigdheden:
Geen benodigdheden.
Bereidingswijze
- Meng eerst alle droge ingrediënten door elkaar: het boekweitmeel, lupinemeel en zeezout.
- Voeg daarna geleidelijk de amandelmelk, eieren en steviadruppels toe. Mix net zolang totdat een klontvrij pannenkoekenbeslag ontstaat. Is het beslag te dik? Voeg dan wat extra amandelmelk toe.
- Verhit in een koekenpan een klontje kokosolie of roomboter. Laat de pan goed heet worden. Zet vervolgens het vuur lager en bak de pannenkoeken aan beide kanten gaar. Draai de pannenkoek pas om als de bovenkant enigszins droog is.
- Maak de pannenkoeken af met vers fruit, chocoladedruppels, kokosrasp en yoghurt. En natuurlijk: een klontje roomboter en ahornsiroop.
Tips:
Moeite om het beslag klontvrij te maken? Gebruik de staafmixer!
Extra luchtige pannenkoeken? Maak het beslag met melkkefir of een klein (!) scheutje appelazijn.
Recept is ontwikkeld door Marlotte van Wildoat.nl
Benodigdheden
Ingrediënten:
- 150 gram boekweitmeel
- 75 gram lupinemeel
- 400 ml amandelmelk
- 2 eieren
- Snuf zeezout
- 15 druppels stevia
- Fruit, chocolade, kokosrasp, roomboter, ahornsiroop en yoghurt om te garneren
- Kokosolie of roomboter om in te bakken