Grootste glutenvrije assortiment in NL
Kies uit 2458 producten
Thuiswinkelwaarborg
0 item € 0,00

U hebt niets in uw winkelwagen.

Winkelwagen
Gratis verzending vanaf € 45,-
  • gehele assortiment = glutenvrij
  • Op werkdagen vóór 20:00 besteld: morgen in huis
Door grotere drukte dan normaal is er vertraging in de levering. U ontvangt van ons een bericht als uw pakket wordt verstuurd.

Zelfgemaakte kip-zoete aardappelburger

Recept voor een gezonde, zelfgemaakte burger van zoete aardappel en kip op een glutenvrij broodje.
  • 40 minuten
  • 10 minuten
  • Normaal
  • 4 person(en)

Benodigdheden:

Keukenmachine en grillpan

Bereidingswijze:

  • Zet een pan met ruim water op het vuur en kook de zoete aardappel (met schil) in zo'n 20 tot 30 minuten gaar. Laat de zoete aardappel vervolgens goed afkoelen.
  • Snijd de witte ui in grove stukken en bak in een koekenpan totdat de uitjes glazig kleuren.
  • Pureer de zoete aardappel, gebakken uitjes en knoflook met behulp van een keukenmachine of staafmixer.
  • Meng het gepureerde mengsel samen met de eieren, kruiden en havermout door het kipgehakt tot een vrij plakkerig deeg. Is het té nat? Voeg dan extra havermout toe.
  • Vorm met natte handen burgers. Verwarm een goede hoeveelheid kokosolie in een koekenpan en bak de burgers gaar en bruin in zo'n 15 minuten op middelhoog vuur.
  • Verwarm de grillpan. Snijd de hamburgerbroodjes doormidden (eventueel druppelt u nog olijfolie over de hamburgerbroodjes) en leg op de grill tot er mooie grillstrepen vormen (het moet niet verbranden!).
  • Besmeer de broodjes met een (eventueel lactosevrije) pesto en leg hier de romainesla, in plakjes gesneden tomaten, komkommer en de burger op. Maak af met mosterd, gedroogde uitjes (of eventueel gebakken uitjes), kappers en kruiden. Serveer voor 18+ met een Schnitzer Bräu bier. 

Tips:

Heeft u geen keukenmachine? Prak de zoete aardappel dan met een vork fijn en snijd de ui en knoflook heel fijn.

Ook leuk: voor een vegetarische burger vervangt u de kipfilet met tempeh en/of extra groenten. 

Recept ontwikkeld door Marlotte Wansink van Wildoat.nl.

 

Recept afdrukken

  • LactosevrijLactosevrij

Benodigdheden

Voor de kip/zoete aardappelburger:

  • 150 gram kipfilet (gehakt of eventueel zelf malen/pureren) 
  • 2 tot 3 middelgrote zoete aardappels
  • 2 grote uien
  • 4 teentjes knoflook
  • 5 eetlepels Semper havermout (eventueel meer als het geheel te nat is)
  • 2 grote eieren (of 3/4 kleintjes)
  • kruiden (1,5 theelepel komijnzaad, 1 theelepel uipoeder, 1 theelepel cayunkruiden, snuf chilipoeder, 1 theelepel tijm, 1 theelepel rozemarijn, snuf zeezout en/of zwarte peper)
  • kokosolie (om te bakken)

Voor erbij:

  • 2 pakken hamburgerbroodjes (bijvoorbeeld de Bezgluten sesambroodjes)
  • Glutenvrije gedroogde uitjes naar smaak
  • 2 á 3 grote tomaten
  • 1 komkommer
  • romainesla
  • 2 theelepels kappers
  • pesto, hoeveelheid naar smaak
  • mosterd naar smaak
  • Schnitzer Bräu bier
  • kruiden (basilicum, zout, peper, paprikapoeder)
  • Grootste Assortiment
  • Voor 20.00 besteld: morgen in huis!
  • Betaal Achteraf
  • ONZE VERZENDKOSTEN
     Standaard 3,95    Boven 45,- gratis
     Standaard 3,95    Boven 45,- gratis
Prijzen zijn in Euro's, incl. BTW en excl. eventuele verzendkosten.