Grootste glutenvrije assortiment in NL
Kies uit 2449 producten
Thuiswinkelwaarborg
0 item € 0,00

U hebt niets in uw winkelwagen.

Winkelwagen
Gratis verzending vanaf € 45,-
  • gehele assortiment = glutenvrij
  • Op werkdagen vóór 20:00 besteld: morgen in huis
Door grotere drukte dan normaal is er vertraging in de levering. U ontvangt van ons een bericht als uw pakket wordt verstuurd.

Spinaziecake met hartige crumble

Recept voor een lekkere gezonde spinaziecake met hartige crumble voor 4 personen. Laat u niet afschrikken door de ingrediëntenlijst, de voorbereiding valt reuze mee en verder doet de oven het werk!
  • 20 minuten
  • 1 uur
  • Normaal
  • 4 person(en)

Benodigdheden:

Staafmixer of keukenmachine, bakvorm, oven. 

Bereidingswijze:

  • Verwarm allereerst de oven voor op 160 graden. Bekleed alvast een bakvorm met bakpapier en vet in.
  • Snijd de spinazie en ui fijn of gebruik een keukenmachine.
  • Pureer de gekookte bloemkool samen met de zachte geitenkaas, mosterd en eieren.
  • Giet dit mengsel in een kom en meng samen met het kipgehakt, een scheut olie, water en de soorten meel tot een goed cakebeslag. Voeg eventueel extra vocht toe als het beslag te droog is.
  • Breng op smaak met peper, zout en cayunkruiden.
  • Roer nu de verse spinazie, ui en een gedeelte van de geraspte kaas door het beslag. Het andere gedeelte van de kaas gebruiken we voor de bovenkant van de cake.
  • Giet het beslag in de cakevorm en zet in de oven voor 45 tot 60 minuten. Bestrooi de cake richting het einde met de overgebleven kaas en zet opnieuw in de oven. Prik met een vork in de cake. Komt hij er schoon uit? Dan is de cake gaar!
  • Meng alle ingrediënten voor de hartige crumble met elkaar, stort in een ovenschaal en zet bij de cake in de oven. Hussel regelmatig door.
  • Bestrooi de cake met de hartige crumble en met de wortelsliertjes. Eet smakelijk!
Tips:

Maal de havervlokken in een keukenmachine tot een fijn meel. Geen keukenmachine in huis? Gebruik dan de hele havervlokken en eventueel extra vocht of vervang met een ander meelsoort naar keuze.

Andere kruiden in huis of geen liefhebber van de gebruikte kruiden? Gebruik andere kruiden naar smaak!

Deze cake vegetarisch maken? Vervang het kipgehakt door tofu, tempeh of extra groente! 

Recept is ontwikkeld door Marlotte van Wildoat.nl

 

Recept afdrukken

Benodigdheden

Ingrediënten:

Spinaziecake:

  • 300 gram verse spinazie
  • 2 witte uien
  • 100 gram gekookte bloemkool
  • 250 gram kipgehakt (of vervang door rundergehakt)
  • 2 eieren
  • 40 gram zachte geitenkaas (of een ander soort kaas of yoghurt)
  • 100 gram quinoameel
  • 80 gram havermeel (havermout malen in een keukenmachine)
  • 3 eetlepels mosterd
  • scheut olijfolie of kokosolie
  • scheut water (of melk)
  • 100 gram geraspte kaas
  • snuf zout en peper naar smaak
  • cayunkruiden naar smaak
  • kleine theelepel bakpoeder (of wijnsteenbakpoeder)
  • 1 middelgrote wortel in sliertjes voor de garnering (optioneel) 

Hartige crumble:

  • 120 gram havermout
  • 35 gram zonnebloempitten
  • 35 gram pompoenpitten
  • 1 eetlepel sesamzaad
  • scheut olie (olijfolie of kokosolie)
  • ½ theelepel cayunkruiden
  • ½ theelepel paprikakruiden
  • 1 theelepel rozemarijn
  • 1 theelepel tijm
  • peper naar smaak
  • 1 eetlepel lijnzaad (optioneel)
  • een handje geraspte kaas (optioneel)
  • Grootste Assortiment
  • Voor 20.00 besteld: morgen in huis!
  • Betaal Achteraf
  • ONZE VERZENDKOSTEN
     Standaard 3,95    Boven 45,- gratis
     Standaard 3,95    Boven 45,- gratis
Prijzen zijn in Euro's, incl. BTW en excl. eventuele verzendkosten.