- ONZE VERZENDKOSTEN
Standaard 3,95 Boven 45,- gratis
Standaard 3,95 Boven 45,- gratis
Soepje van Rode Bieten en Sinaasappel met Crème Fraîche
Soepje van Rode Bieten en Sinaasappel met Crème Fraîche
40 minuten
30 minuten
Normaal
4 person(en)
Soepje van Rode Bieten en Sinaasappel met Crème Fraîche.
Heerlijk recept voor suikervrije en vegetarische soep voor 4 personen.
Bereidingswijze:
- Snijd de bieten eerst in plakjes en daarna in smalle reepjes.
- Schil de aardappel, snijd hem in plakjes en vervolgens in lucifer dunne reepjes.
- Bewaar deze in water.
- Maak de lente-uitjes schoon en snijd deze in smalle ringen.
- Doe de reepjes biet, aardappel, de helft van de uienringen, de soepgroente, het laurierblad en de Spaanse peper in een diepe soeppan.
- Voeg het sinaasappelsap, de wijn en de bouillon toe.
- Breng de soep onder hoog vuur aan de kook.
- Draai het vuur daarna laag en laat de soep nog 20 minuten zachtjes koken.
- Verwijder het laurierblad.
- Breng de soep op smaak met peper en zout.
- Serveer met een schepje crème fraîche in het midden van het bord.
TIP:
- Vervang de crème fraîche door sojaroom om het recept melk- en lactosevrij te maken.
- Als je het recept zowel soja-, melk- als lactosevrij wilt maken, kun je de crème fraîche weglaten en pijnboompitjes (geroosterd in een droge koekenpan) over de soep strooien vlak voor het opdienen.
Benodigdheden
Ingrediënten voor 4 personen:
- 300 gram Gekookte Bieten
- 1 Aardappel (vastkokend)
- 1 Bos Lente-ui
- 150 gram Soepgroentes of Groente naar wens
- 1 Laurierblad
- 1 Gedroogde Spaanse Peper
- 1 dl. Vers Sinaasappelsap
- 1 dl. Rode Wijn
- 3/4 liter Groentebouillon
- Zout
- Peper
- Crème Fraîche