Grootste glutenvrije assortiment in NL
Kies uit 2449 producten
Thuiswinkelwaarborg
0 item € 0,00

U hebt niets in uw winkelwagen.

Winkelwagen
Gratis verzending vanaf € 45,-
  • gehele assortiment = glutenvrij
  • Op werkdagen vóór 20:00 besteld: morgen in huis
Door grotere drukte dan normaal is er vertraging in de levering. U ontvangt van ons een bericht als uw pakket wordt verstuurd.

Kerstbrood

Recept voor middelgroot kerstbrood van boekweit en teff met heerlijke abrikozenvulling. Vegetarisch, lactosevrij en vrij van geraffineerde suikers.
  • 90 minuten
  • 60 minuten
  • Normaal
  • 4 person(en)

Bereidingswijze:

  • Verwarm allereerst de oven voor op 170 graden.
  • Doe alle ingrediënten, behalve de cranberries en pistachenoten, bij elkaar in één schaal en meng dit kort tot een glad beslag. Roer nu de cranberries en pistachenoten door het beslag.
  • Vet een met bakpapier beklede cakevorm in met kokosolie of roomboter en giet het beslag in de cakevorm.
  • Bak het kerstbrood in de oven in 45 tot een uur goudbruin. Als je een vork of satéprikker er schoon uitkrijgt, is het kerstbrood klaar.
  • Laat het kerstbrood volledig afkoelen
  • Pureer ondertussen de abrikozen met de staafmixer, dit wordt de tussenlaag.
  • Rooster eventueel een handje amandelschaafsel op laag vuur in een droge koekenpan.
  • Zodra het brood afgekoeld is, kun je het glazuur maken. Doe een klein scheutje water bij de poedersuiker tot een stroperige massa.
  • Snijd het brood doormidden en besmeer rijkelijk met de abrikozenpuree.
  • Bestrijk de bovenkant van het kerstbrood met glazuur en strooi hier het amandelschaafsel overheen. Laat kort uitharden.

Tips: 

Lekker met wat roomboter en vers fruit. 

Allergie-informatie:

Vegetarisch, lactosevrij (indien gebruik van kokosolie in plaats van roomboter) en vrij van geraffineerde suikers

Recept is ontwikkeld door Marlotte van Wildoat.nl

 

Recept afdrukken

  • LactosevrijLactosevrij
  • SuikervrijSuikervrij
  • VegetarischVegetarisch

Benodigdheden

Ingrediënten brood:

  • 90 gram boekweitmeel
  • 30 gram teffmeel
  • 30 gram fijngemalen amandelen (of amandelmeel)
  • 3 bananen
  • 1,5 theelepel bakpoeder (of wijnsteenbakpoeder)
  • 3 eieren
  • 2 eetlepels kokosbloesemsuiker
  • 1 eetlepel honing
  • snuf zeezout
  • 1,5 theelepel kaneel
  • 2 handjes cranberries
  • 2 handjes pistachenoten

Ingrediënten tussenlaag:

  • 200 gram abrikozen

Ingrediënten glazuur:

  • 100 gram poedersuiker
  • scheutje water

Ingrediënten topping:

  • 1 handje amandelschaafsel

kokosolie (of roomboter) om in te vetten.

  • Grootste Assortiment
  • Voor 20.00 besteld: morgen in huis!
  • Betaal Achteraf
  • ONZE VERZENDKOSTEN
     Standaard 3,95    Boven 45,- gratis
     Standaard 3,95    Boven 45,- gratis
Prijzen zijn in Euro's, incl. BTW en excl. eventuele verzendkosten.