Grootste glutenvrije assortiment in NL
Kies uit 2449 producten
Thuiswinkelwaarborg
0 item € 0,00

U hebt niets in uw winkelwagen.

Winkelwagen
Gratis verzending vanaf € 45,-
  • gehele assortiment = glutenvrij
  • Op werkdagen vóór 20:00 besteld: morgen in huis
Door grotere drukte dan normaal is er vertraging in de levering. U ontvangt van ons een bericht als uw pakket wordt verstuurd.

Polentafriet met bonensaus: anders dan anders

Recept voor polentafriet met bonensaus voor 4 personen.
  • 5 minuten
  • 4 uur
  • Normaal
  • 4 person(en)

Bereidingswijze

Voor de polentafrietjes:

  • Breng allereerst 750 ml water met wat bouillon aan de kook. Voeg de polenta toe zodra de bouillon kookt. Zet het vuur zachter en laat al roerende de polenta 10 tot 15 minuten koken. De polenta zou zo dik moeten zijn als rijstepap. Voeg eventueel nog wat extra water toe.
  • Giet de polenta in een ingevette ovenschaal en laat de polenta volledig afkoelen in de koelkast of vriezer.
  • Verwarm de oven voor op 175 graden.
  • Snijd de polenta in de vorm van frieten en leg ze vervolgens op een met bakpapier beklede bakplaat.
  • Verdeel 1 eetlepel olijfolie over de frietjes en breng op smaak met de cajunkruiden en eventueel een snuf zeezout.
  • Bak de polentafrietjes in het midden van de oven ongeveer 40 minuten goudbruin en krokant. Schep de frietjes regelmatig om.

Voor de zwarte bonensaus: 

  • Spoel eerst de zwarte bonen (uit blik) goed af en laat uitlekken.
  • Snijd de uien, paprika, tomaten en de knoflook fijn.
  • Verhit in een pan een scheutje kokos- of olijfolie en rul het gehakt. Voeg na een paar minuten de uitjes en knoflook toe.
  • Is het gehakt gaar? Voeg dan de tomatensaus toe. Breng de saus op smaak met tijm, rozemarijn, peper en eventueel extra zeezout en laat vervolgens 10 minuutjes op laag vuur pruttelen. Wil je een dikke(re) saus? Haal dan, tijdens het pruttelen, de deksel van de pan, zo verdampt het vocht en dikt de saus in.
  • Voeg op het allerlaatste moment de paprika, tomaten en de zwarte bonen toe. Laat verwarmen en dien, samen met de polentafrietjes, direct op.

Serveer bij de frietjes een goede dot mayonaise met bosui en garneer eventueel met verse groene kruiden (peterselie en basilicum) of rucola.

Tips:

Parmezaanse kaas of edelgistvlokken in huis? Rasp dan de laatste 10 minuten van de baktijd wat verse Parmezaanse kaas of strooi edelgistvlokken over de polentafrietjes.

Geen liefhebber van vlees of liever een dag geen vlees? Laat het gehakt weg en  vervang met extra groente of gemarineerde tempeh.

Zin in extra knapperige frietjes? Frituur dan de polentafrietjes! 

Recept is ontwikkeld door Marlotte van Wildoat.nl 

 

Recept afdrukken

  • LactosevrijLactosevrij

Benodigdheden

Polentafrietjes:

  • 200 gram polenta
  • 750 ml bouillon
  • 1 tl cajunkruiden (cayenne, paprikapoeder, knoflook, ui, peper, tijm en oregano)
  • snuf zeezout naar smaak
  • 1 el olijfolie 

Zwarte bonensaus:

  • 1 pot tomatensaus (190 gram)
  • 1 witte ui en 1 rode ui
  • 1 rode paprika
  • 2 tomaten
  • 2 teentjes knoflook
  • 400 gram zwarte bonen (uitlekgewicht 240 gram)
  • 150 gram gehakt (in dit geval kippengehakt)
  • kruiden naar smaak (tijm, rozemarijn, peper en zout)
  • 1 bosui
  • kokosolie of olijfolie om in te bakken
  • mayonaise bij de polentafrietjes 
  • Grootste Assortiment
  • Voor 20.00 besteld: morgen in huis!
  • Betaal Achteraf
  • ONZE VERZENDKOSTEN
     Standaard 3,95    Boven 45,- gratis
     Standaard 3,95    Boven 45,- gratis
Prijzen zijn in Euro's, incl. BTW en excl. eventuele verzendkosten.