Grootste glutenvrije assortiment in NL
Kies uit 2449 producten
Thuiswinkelwaarborg
0 item € 0,00

U hebt niets in uw winkelwagen.

Winkelwagen
Gratis verzending vanaf € 45,-
  • gehele assortiment = glutenvrij
  • Op werkdagen vóór 20:00 besteld: morgen in huis
Door grotere drukte dan normaal is er vertraging in de levering. U ontvangt van ons een bericht als uw pakket wordt verstuurd.

Kruidnoten

Bak zelf glutenvrije en lactosevrije kruidnoten. Het recept is voor 1 portie. Maak de pepernoten mét of zonder chocolade!
  • 25 minuten
  • 20 minuten
  • Normaal
  • 4 person(en)

Bereidingswijze:

  • Verwarm allereerst de oven voor op 175 graden. 
  • Meng alle droge ingrediënten in één schaal. Smelt de kokosolie in een pan, voeg hier de amandelmelk aan toe en vervolgens de honing. Roer dit goed door elkaar. 
  • Doe het kokosolie-amandelmelkmengsel bij de droge ingrediënten en voeg één ei toe. Kneed totdat je een stevige deegbal hebt. Is het te droog? Voeg dan nog wat amandelmelk toe. Is het juist te vochtig? Voeg dan nog wat meel naar keuze toe. 
  • Leg de deegbal voor minimaal 20 minuten in de koelkast, zo kunnen de smaken goed intrekken. Hoe langer, hoe lekkerder het eindresultaat. 
  • Draai nu kleine balletjes van het deeg, druk ze lichtjes aan en leg ze op een met bakpapier beklede bakplaat. 
  • Bak in 15 tot 25 minuten in de oven tot ze goudbruin kleuren. Haal uit de oven en laat goed afkoelen.

    Wilt u chocoladepepernoten maken? 
  • Doe alle ingrediënten voor de chocoladedopping in een steelpannetje en zet op laag vuur totdat alles gesmolten is en één geheel vormt. Blijf ondertussen goed roeren.
  • Haal van het vuur en blijf roeren.
  • Als de kruidnoten volledig zijn afgekoeld, kun je de kruidnoten door de chocolade halen.
  • Laat de chocoladekruidnoten uitharden in de koelkast of vriezer. 

Recept is ontwikkeld door Marlotte van Wildoat.nl

 

Recept afdrukken

  • LactosevrijLactosevrij
  • VegetarischVegetarisch

Benodigdheden

Ingrediënten kruidnoten:

  • 225 gram boekweitmeel 
  • 40 gram fijngemalen amandelen (of amandelmeel) 
  • 35 gram teffmeel 
  • 70 gram kokosbloesemsuiker 
  • 1 el honing 
  • 1,5 theelepel bakpoeder 
  • 130 gram kokosolie (of 100 gram roomboter) 
  • 75 ml amandelmelk 
  • 1 ei 
  • 2,5 eetlepels koek-en speculaaskruiden

Ingrediënten chocoladetopping: 

  • 30 ml amandelmelk 
  • 1,5 eetlepel cacaopoeder 
  • kleine eetlepel kokosolie 
  • 2 eetlepels kokosbloesemsuiker 
  • 2 blokjes lactosevrije pure chocolade

 

  • Grootste Assortiment
  • Voor 20.00 besteld: morgen in huis!
  • Betaal Achteraf
  • ONZE VERZENDKOSTEN
     Standaard 3,95    Boven 45,- gratis
     Standaard 3,95    Boven 45,- gratis
Prijzen zijn in Euro's, incl. BTW en excl. eventuele verzendkosten.