Grootste glutenvrije assortiment in NL
Kies uit 2462 producten
Thuiswinkelwaarborg
0 item € 0,00

U hebt niets in uw winkelwagen.

Winkelwagen
Gratis verzending vanaf € 45,-
  • gehele assortiment = glutenvrij
  • Op werkdagen vóór 20:00 besteld: morgen in huis
Door grotere drukte dan normaal is er vertraging in de levering. U ontvangt van ons een bericht als uw pakket wordt verstuurd.

Bouillabaisse met Rouille

Bouillabaisse met Rouille
  • Gevorderd
  • 4 person(en)

Bouillabaisse met Rouille

Heerlijk recept voor Bouillabaisse met rouille voor 4 personen.

Je kunt de bouillabaisse naar eigen smaak vullen.
Lekker is zeekraal en lamsoor.
Als je schaal- en schelpdieren mag kun je garnaaltjes toevoegen, coquille, langoustine, kreeft, maar ook gewoon een stukje witvis zoals kabeljauw of schol.
Beter geen tonijn of zalm; vette vissen worden snel droog in een hete soep.

Bereidingswijze voor de Bouillabaisse:

  • Hak de rode poon in z’n geheel in stukken en snijd alle groenten fijn.
  • Doe alles in een grote ovenschaal en voeg alle andere ingrediënten toe.
  • Doe er huishoudfolie op en zet er iets van gewicht op.
  • Laat 24 uur onder druk marineren.
  • Scheid na 24 uur het vocht van de ingrediënten door een zeef; bewaar alles!
  • Doe een scheutje olie in een kookpan en zet daarin de ingrediënten aan.
  • Blus af met de marinade en voeg koud water toe tot alles onder staat.
  • Breng het geheel op middelhoog vuur rustig aan de kook.
  • Laat maximaal een half uur koken. Als je langer kookt, wordt de smaak een beetje bitter.
  • Tijdens het koken komt er een schuimlaag op, schep deze er regelmatig af.
  • Zeef de soep na een half uur koken.
  • Laat inkoken tot er ca. een derde overblijft (naar smaak).

Bereidingswijze voor de rouille:

  • Laat de witte wijnazijn met een geperst teentje knoflook en de saffraan 24 uur trekken voor kleur en smaak.
  • Kook de aardappelen gaar en stoom ze droog.
  • Knijp ze door een pureeknijper of wrijf door een zeef.
  • Doe de azijn in een kom.
  • Voeg de eidooiers toe en maak met behulp van een staafmixer of een keukenmachine een mayonaise door druppelsgewijs de zonnebloemolie toe te voegen.
  • Als je een dunne mayonaise hebt, zet je de keukenmachine uit.
  • Giet het geheel in een kom en doe voorzichtig de aardappelpuree erbij zodat je een stevige massa krijgt.
  • Pas goed op met de aardappelen want je krijgt snel een lijmachtige substantie en je loopt het risico op schiften.
  • Tip: meng kort en met een spatel.

Afwerking/ Serveren:

  • Bak voor het opdienen de gekozen vissen voor de vulling even in een pan.
  • Garnalen kunnen er wel rechtstreeks in worden gedaan.
  • Zorg dat de vis niet te gaar is, want door de hete soep gaart alles nog verder.
  • De rouille kan er los bij geserveerd worden op (glutenvrij) toast of stokbrood.

Bron: http://www.zondermeermagazine.nl/

 

Recept afdrukken

  • LactosevrijLactosevrij

Benodigdheden

Ingrediënten voor de bouillaisse voor 4 personen:

  • 2 Rode Ponen
  • 1 kg. Visgraten (visboer)
  • 1 Venkel
  • 1 Gele Paprika
  • 3 Tomaten
  • 2 Uien
  • Snufjes Saffraandraadjes
  • Scheut Olijfolie
  • Scheut Witte Wijn
  • 5 Zwarte Peperkorrels
  • 1 takje Tijm

Ingrediënten voor de rouille voor 4 personen:

  • 1 dl. Witte Wijnazijn
  • 1 teentje Knoflook
  • Saffraandraadjes
  • 2 Eidooiers
  • 3 dl. Zonnebloemolie
  • Zout
  • 2 Grote Kruimige Aardappelen
  • Grootste Assortiment
  • Voor 20.00 besteld: morgen in huis!
  • Betaal Achteraf
  • ONZE VERZENDKOSTEN
     Standaard 3,95    Boven 45,- gratis
     Standaard 3,95    Boven 45,- gratis
Prijzen zijn in Euro's, incl. BTW en excl. eventuele verzendkosten.