Grootste glutenvrije assortiment in NL
Kies uit 2462 producten
Thuiswinkelwaarborg
0 item € 0,00

U hebt niets in uw winkelwagen.

Winkelwagen
Gratis verzending vanaf € 45,-
  • gehele assortiment = glutenvrij
  • Op werkdagen vóór 20:00 besteld: morgen in huis
Door grotere drukte dan normaal is er vertraging in de levering. U ontvangt van ons een bericht als uw pakket wordt verstuurd.

Boomstam

Boomstam
  • 30 minuten
  • 10 minuten
  • Normaal
  • 4 person(en)

Boomstam.

Heerlijk recept voor één boomstam.

Bereidingswijze:

  • Verwarm de oven voor op 210 °C.
  • Klop voor het beslag het eiwit op met de suiker.
  • Zodra dat stevig is eidooier toevoegen.
  • Stoppen met mixen.
  • Zeef de bloem en het cacaopoeder en spatel dit erdoor.
  • Uitstrijken op het bakpapier op de bakplaat en bakken in de oven gedurende 8-9 minuten.
  • Direct hierna van de plaat halen (anders bakt het door en heb je beschuit).
  • Maak voor de custard een papje van de eidooier, de maïzena (maiszetmeel) en een beetje melk.
  • Kook de rest van de melk met de suiker.
  • Als het kookt bij het papje gieten.
  • Goed mengen, terug doen in het pannetje op het vuur en als het kookt, uitstorten op groot bord en zorgen dat het afkoelt (afdekken met huishoudfolie tot gebruik om velvorming te voorkomen).
  • Klop voor de botercrème, de boter op met de afgekoelde custard en basterdsuiker.
  • Als dat luchtig geklopt is, de gesmolten chocolade erdoor spatelen.

Afwerking/ Serveren:

  • Smeer de biscuitplak dun in aan de kant die op de bakplaat lag met crème (houdt nog een klein beetje over).
  • Strooi er evt. amarene kersen op.
  • Rol de biscuitplak strak op.
  • Smeer het restant van de crème er ruwig op (hier moet het op schors gaan lijken, dus vooral niet te netjes!). Evt. met een vorm ribbels van de bast aanbrengen.
  • Afwerken naar keuze: met cacaopoeder, chocoladeschaafsel en eventueel poedersuiker.
  • Zijkanten netjes bijsnijden en als hele stam op tafel zetten.

Tip:

  • Vervang de melk voor een rijst- of havervariant naar keuze.
  • Vervang de chocolade voor een rijst chocolade.
  • Voor een suikervrije variant : 110 gram suiker in beslag vervangen door 60 gram stevia, 10 gram suiker vervangen door 1 druppel Stevia. 60 gram Basterd suiker vervangen door 30 gram Stevia.

Bron: http://www.zondermeermagazine.nl/

 

Recept afdrukken

Benodigdheden

Ingrediënten voor het beslag van 1 boomstam:

  • 5 Eiwitten
  • 110 gram Suiker (Zie Tip)
  • 5 Eidooiers
  • 90 gram glutenvrije Bloem
  • 20 gram Cacaopoeder

Ingrediënten voor de custard van 1 boomstam:

  • 1 Eierdooier
  • 10 gram Maizena (maiszetmeel)
  • 10 gram Suiker (zie Tip)
  • 200 gram Melk (zie Tip)

Ingrediënten voor de Botercrème van 1 boomstam:

  • 200 gram Roomboter op kamertemperatuur of Plantaardige Margarine
  • 60 gram Basterdsuiker (zie Tip)
  • 50 gram Gesmolten Chocolade (voor Chocoholics: neem 100 gram) (zie Tip)
  • Naar smaak (hoeft niet) Amarene Kersen
  • Grootste Assortiment
  • Voor 20.00 besteld: morgen in huis!
  • Betaal Achteraf
  • ONZE VERZENDKOSTEN
     Standaard 3,95    Boven 45,- gratis
     Standaard 3,95    Boven 45,- gratis
Prijzen zijn in Euro's, incl. BTW en excl. eventuele verzendkosten.