Productinformatie
Damhert Bakmix voor Bruinbrood 400 gram
Glutenvrije, biologische en lactosevrije bakmix voor bruin brood.
De verpakking bevat: 400 gram glutenvrije bakmix.
Zelf nog toevoegen: 7 gram droge gist, 400 ml lauw water, 1 eetlepel honing en 1 eetlepel olie of margarine.
Gebruiksbeschrijving
- Doe de mix samen met de andere ingrediënten in een kom en meng dit gedurende 3 tot 4 minuten (met een mixer gaat dit iets gemakkelijker, eerst in lage stand, daarna iets sneller.
- Bestrijk een broodvorm (afm. 22 x 11 x 7) met olie of margarine.
- Doe het deeg in de vorm (gebruik een natte spatel indien dit niet makkelijk gaat), strijk het glad en besprenkel het met water.
- Maak het deeg los van de randen en bestrijk het geheel met olie. Voor een mooi resultaat; maak met een ingeoliede spatel een snede van ongeveer 3 cm diep over de lengte.
- Laat het geheel rijzen (2 a 3 cm gedurende 30 tot 60 minuten) op een warme en tochtvrije plaats, bij voorkeur in een plastic zak.
- Kook 100 ml water en doe dit in een ovenbestendig schaaltje. Plaats dit samen met het brood in een voorverwarmde oven van 225°C gedurende 60 minuten.
- Haal na de eerste 10 minuten het schaaltje water uit de oven en zet de temperatuur op 200 °C.
- Na 45-50 minuten, neem het brood uit de oven en broodvorm en laat het afkoelen op een rooster.
Baktijd en Temperatuur
Boven en onderwarmte: | 225°C | Baktijd: | 10 minuten |
---|---|---|---|
Boven en onderwarmte: | na 10 minuten op 200°C | Baktijd: | 45-50 minuten |
Beoordelingen
Dora Bangma –
eerst heeft mijn man een glutenvrij brood geprobeerd te bakken van damhert bakmixl in een broodbakmachine tot 2x toe ,geheel mislukt, toen heb ik via dit recept van damhert een brood in de oven gebakken ,en…..gelukt ,een heerlijke zelfgemaakte glutenvrij brood kwam er uit de oven ,geweldig.
prima recept van damhert.