- ONZE VERZENDKOSTEN
Standaard 3,95 Boven 45,- gratis
Standaard 3,95 Boven 45,- gratis
Chili wraps met feta en kidneybonen
Recept voor glutenvrije chili wraps met feta en kidneybonen voor 4 personen.
10 minuten
20 minuten
Normaal
4 person(en)
Benodigdheden:
Geen bijzonderheden.
Bereidingswijze
- Snijd de witte uien en knoflookteentjes fijn. Verhit de kokosolie in een pan en fruit de witte ui en knoflook, totdat deze goed binnen te geuren.
- Voeg op dat moment de kruidenmix en het gehakt toe en bak deze rul.
- Spoel de kidneybonen om, laat uitlekken en doe dit bij het gehakt in de pan. Voeg nu ook één blikje gepelde tomaten, een in blokjes gesneden rode paprika en twee eetlepels sambal toe.
- Zet het vuur laag en laat, met een deksel op de pan, zachtjes pruttelen (zo'n 15 minuten).
- Snijd de radijsjes en bosui in ringen en meng dit met de verbrokkelde feta.
- Verwarm de wraps en vul deze met rucola, kiemgroente, het feta-mengsel en de chili. En, voor de liefhebbers, vergeet het geheel niet af te maken met wat extra sambal. Breng eventueel verder op smaak met wat zeezout of zwarte peper.
Tips:
Varieer met verschillende peulvruchten. Ga bijvoorbeeld voor witte bonen, ook erg lekker!
Geen zin in wraps? Vervang de wraps met rijst.
Recept is ontwikkeld door Marlotte van Wildoat.nl
Benodigdheden
Ingrediënten:
- 4 wraps
- 250 gram gehakt (eventueel vegetarisch)
- 2 blikjes kidneybonen (á 400 gram)
- 2 witte uien
- 2 teentjes knoflook
- 150 gram feta
- 6 radijsjes
- 2 bosuitjes
- 100 gram rucola
- 40 gram kiemgroente
- 1 blikje gepelde tomaten
- 1 rode paprika
- Kruidenmix voor chili wraps
- 2 el sambal (+ eventueel meer ter garnering)
- Kokosolie om in te bakken