- ONZE VERZENDKOSTEN
Standaard 3,95 Boven 45,- gratis
Standaard 3,95 Boven 45,- gratis
Boerenkoolstamppot met zoete aardappel en spekjes
Recept voor glutenvrije boerenkoolstamppot met zoete aardappel en spekjes.
10 minuten
30 minuten
Normaal
4 person(en)
Benodigdheden:
Oven.
Bereidingswijze
- Schil allereerst de zoete aardappel en doe de zoete aardappel in een pan met een klein laagje water. Kook dit vervolgens voor zo'n 20 minuten. Voeg halverwege de boerenkool toe.
- Giet eventueel het teveel aan vocht af en voeg een flinke scheut sojaroom toe. Stamp met een aardappelstamper tot één geheel. Breng op smaak met cayunkruiden en/of peper en zout.
- Bak de spekjes in een droge pan knapperig. Voeg de spekjes (en het vrijgekomen bakvet) toe aan de stamppot. Doe dit geheel vervolgens in een ovenschaal.
- Verdeel de edelgistvlokken en paneermeel over de bovenkant. Wanneer de hele bovenkant bedekt is onder een laagje, verdeel je wat gesmolten kokosolie over dit laagje. Zet dit in een warme oven (bij voorkeur op de grillstand) voor 5 tot 10 minuten.
- Bak in een pan de eieren gaar en serveer bij de stamppot. Maak het geheel af met wat alfalfa, knapperige kikkererwten en frisse citroen.
Tips:
Gebruik eens andere bladgroenten in plaats van boerenkool, zoals rucola en spinazie.
Recept is ontwikkeld door Marlotte van Wildoat.nl
Benodigdheden
Ingrediënten:
- 500 gram zoete aardappel
- 400 gram boerenkool
- 4 eieren
- 100 gram spekjes (eventueel vegetarisch)
- Paneermeel en edelgistvlokken (hoeveelheid afhankelijk van grootte ovenschaal, houd 1,5:1 op aan, dus bijvoorbeeld: 75 gram paneermeel en 50 gram edelgistvlokken)
- Flinke scheut kokosolie
- 1 tl cayunkruiden
- Kokosolie om in te bakken
- Flinke scheut sojaroom
- Ter garnering (optioneel): alfalfa, citroen en knapperig gebakken kikkererwten